بیماری های مادرزادی در ازدواج فامیلی

 

 

بیماری های مادرزادی در ازدواج فامیلی

نوشته : رابرت پریدیت

احتمال ابتلا به بیماری های مادرزادی و ژنتیکی در نوزادانی که والدین آنها نسبت فامیلی دارند مانند پسرعمو و دختر عمو ،پسرخاله ،دخترخاله،پسرعمه و دختردایی بسیار زیاد است.

پژوهش ،یافته ها و مطالعات انجام شده بر روی بیش از 11000 نوزاد در برادفورد انگلیس در خلال سالهای 2007 تا 2011 نشان میدهد خطر ابتلا به بیماری های مادرزادی از قبیل سندروم داون،نارسایی قلبی و ریوی در کودکان متولد شده از عموزاده ها،عمه زاده ها،دایی زاده ها،و خاله زاده ها و نیز مادران سن بالا دوبرابر بیشتر از سایرین است.در حالیکه این خطر برای فرزند دار شدن هر یک از آنها به تنهایی ، بالا نیست .

بنابر گفته ی پژوهشگران ،خطر مطلق نقص مادرزادی به خودی خود پایین است اما از 3 درصد در میان کودکان متولد شده از والدین غیر خویشاوند به 6 درصد برای کودکانی که والدین آنها دختر عمو و پسرعمو ،پسرخاله ،دختر خاله،پسرعمه ،دختر دایی هستند ،می رسد.

این آمار برای مادران بالای 35 سال 4 درصد و در مادران زیر 35 سال ،2درصد است.

این بدان معنا ست که "فقط اقلیت کوچکی از نوزادان متولد شده از والدینی که با هم قرابت خونی و ارتباط فامیلی داشته اند و نیز مادرانی که سن بالایی دارند ممکن است به بیماری های مادرزادی و ژنتیکی مبتلا شوند."

شهر برادفورد از شهرهای بریتانیا جامعه بزرگی از پاکستانیان را در خود جای داده است.حدود 37 درصد زوج های پاکستانی شرکت کننده در این مطالعه پسر عمو و دختر عمو بوده اند .این آمار در میان  زوج های بریتانیایی کمتر از یک درصد است.به این ترتیب می توان توجیه کرد که چرا 31 درصد کودکان متولد شده با بیماری مادرزادی ،پاکستانی هستند.

آمار بیماری های مادرزادی در میان نوزادان متولد شده در برادفورد (حدود 306 کودک در هر 10000 تولد زنده)تقریباً دوبرابر سایر شهرهای بریتانیا است.(166 کودک در هر 10000 تولد زنده).موقعیت اجتماعی –اقتصادی پایین،استعمال دخانیات یا الکل توسط مادر و یا چاقی مادر هیچکدام نمیتواند از دلایل بیماری های مادرزادی و ژنتیکی در کودکانی باشد که از والدین خویشاوند با نسبت پسرعمو و دخترعمو ،پسر خاله ،دختر خاله،پسرهمه و دختردایی متولد شده اند.

به گفته ی محققان سطح تحصیلات بالای مادر،صرفنظر از نژاد و قومیت خطر تولد نوزاد با نقایص مادرزادی را تا دو برابر کاهش می دهد.

این تیم پژوهشی خاطر نشان کرد که ازدواج بین خویشاوندان خونی در بسیاری از نقاط جهان رایج است.در این جوامع باید به زوجین آگاهی کافی داده شود و باید در خصوص خطر ابتلای نوزاد به بیماری های ژنتیکی و مادرزادی تحت مشاوره قرار بگیرند.