رژیم غذایی بارداری(سه ماه دوم)

رژیم غذایی بارداری(سه ماه دوم)

رژیم غذایی سه ماهه دوم بارداری...

سه ماهه دوم بارداری مرحله ای است که در آن جنین سرعت رشد بیشتری پیدا می کند و به همین دلیل حاملگی مشخص تر می شود. رژیم غذایی سه ماهه دوم بارداری نیز از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و باید تغذیه در این دوران به خوبی رعایت شود. در این مطلب تصمیم داریم تا به بررسی بیشتر موضوع مهم رژیم غذایی مخصوص سه ماهه دوم بارداری، یعنی از هفته چهاردهم تا بیست و هفتم، بپردازیم. فراموش نکنید که در این مرحله از بارداری باید تغذیه متعادلی داشته باشید.

محتوای ظرفتان را قوی تر کنید!

همان طور که رژیم در سه ماهه اول بارداری اهمیت زادی دارد، در این دوره نیز تغذیه بسیار حائز اهمیت است. در سه ماهه دوم حاملگی (هفته 14 تا 27 بارداری) بدن به کلسیم، ویتامین D و منیزیم نیاز بیشتری پیدا می کند.

اگرچه تغذیه متنوع و مکمل ویتامین د مواد مغذی مورد نیاز بدنتان را در این دوره تامین می‌کند، اما مواد غذایی سرشار از کلسیم و منیزیم نیز باید برای بدن فراهم شود.

در ادامه مواد مغذی لازم برای بدن در سه ماهه دوم بارداری را معرفی خواهیم کرد.

غذاهای مفید و مضر در سه ماهه دوم بارداری

شیر

یک لیوان شیر نیمه چرب حاوی مقدار زیادی کلسیم و منیزیم است. اگر لبنیات دوست ندارید یا نمی توانید محصولات لبنی میل کنید، حتماً از محصولات بر پایه سویا و غنی شده با کلسیم مانند ماست سویا استفاده کنید.

ذخایر کلسیم خود را در طول بارداری حفظ کنید تا استخوان‌ها و دندان‌های کودکتان به خوبی رشد کند و قوی شود. مکمل ویتامین D کمک می کند تا بدن کلسیم را جذب و از آن استفاده کند.

کنسرو ماهی ساردین

ماهی ساردین کنسروی سرشار از کلسیم، امگا-3 و منیزیم است. امگا-3 برای رشد مغز جنین ضروری است. می توانید این ماهی را با اسپاگتی و کمی پنیر پارمسان و دانه کاج مخلوط کنید تا میزان منیزیم و آهن دریافتی بیشتر شود. توجه داشته باشید که همه نوع ماهی برای این دوره از بارداری مناسب نیست. در خصوص نوع ماهی می توانید با پزشک خود مشورت نمایید.

سیب زمینی تنوری و لوبیا سفید

سیب زمینی تنوری شکم پر با لوبیا سفید غذایی سرشار از منیزیم، آهن و فیبر است. منیزیم برای رشد استخوان ها ضروری است و کمک می کند تا مادّه مغذی به انرژی تبدیل شود. آهن نیز کمک می کند تا گلبول های قرمز جنین به درستی رشد کند.

سبزیجات مختلف

در رژیم غذایی سه ماهه دوم بارداری سبزیجات سرشار از منیزیم و کلسیم قرار دهید؛ سبزیجاتی مانند کلم بروکلی، نخود فرنگی، هویج یا گل کلم. این سبزیجات را بخارپز کنید تا مواد مغذی آن ها حفظ شود. سبزیجات را زیاد نپزید و آن ها را در فریزر نگهداری نکنید. تازه بودن سبزی باعث می شود که مواد مغذی بیشتری به بدنتان برسد. فلفل دلمه ای و هویج نیز یکی از بهترین و مفیدترین سبزیجات هستند.

 

تخمه کدو و آفتابگردان

می توانید یک مشت کوچک تخمه آفتابگردان یا تخمه کدو را به تنهایی یا همراه با ماست و سالاد میل کنید. این تخمه ها سرشار از منیزیم، آهن و امگا-3 هستند و نیاز بدن به این مواد مغذی را تامین می کنند.

خشکبار و میوه های خشک

میوه های خشک مثل زردآلو، خرما و انجیر سرشار از کلسیم و آهن هستند و می توانند نیاز بدن به این مواد مغذی را تامین کنند. می توانید میوه های خشک را همراه با ماست هم میل کنید.

برنج و ریزوتو سبزیجات

ریزوتو غذای ایتالیایی لذیذی است که برنج و قارچ موجود در آن سرشار از منیزیم، فیبر، ویتامین D و کلسیم هستند. قارچ، اسفناج و لوبیا سبز بهترین سبزیجاتی هستند که در تهیه ریزوتو می توانید از آن ها استفاده کنید و این غذا را در رژیم غذایی سه ماهه دوم بارداری خود جای دهید.
فیبرهای موجود در سبزیجات به یبوست بارداری کمک می کند.

ماست

ماست بدون قند سرشار از کلسیم است. ماست را حتماً در رژیم غذاییتان قرار دهید و اگر شاغل هستید همراهتان به محل کار ببرید تا در تمامی وعده هایتان قرار داشته باشد. ماست یونانی همزده یا پنیر تازه را به همراه میوه های تازه مثل تمشک یا توت میل کنید تا منیزیم بدنتان نیز تامین شود.

کره بادام زمینی و نان

کره بادام زمینی یا دیگر کره هایی که از خشکبار گرفته شده است، حاوی چربی های مفید هستند و منبع مهم منیزیم و آهن به حساب می آیند. نان سبوس دار نیز این ویژگی ها را دارد. این دو مادّه غذایی با هم مجموعه مواد مغذی را تشکیل می دهند. این غذای کامل را می توانید با یک لیوان شیر میل کنید تا کلسیم بدنتان تامین شود.

پنیر و نان دارای مغزیات

پنیر تازه با نان خشک مغزدار منبع غنی کلسیم و منیزیم است. مصرف سبزیجات خام مانند تربچه یا خیار نیز می تواند همراه با نان مغزدار و پنیر بسیار مفید باشد.

شکلات تلخ، بخش خوشمزه سه ماهه دوم بارداری

شکلات تلخ سرشار از منیزیم، پتاسیم، آهن و کلسیم است. هر از چند گاهی می توانید چند تکه شکلات میل کنید.

فراموش نکنید که برای مصرف هر گونه مکملی باید حتماً به  متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید تا با توجه به نیاز بدن شما در سه ماهه دوم، ویتامین ها و مواد معدنی لازم را تجویز نماید.